Arsenal verliest terrein op winnend Chelsea

16 december 2009, 22:57   Bijgewerkt: 16 december 2009, 23:08

Arsenal lijkt voorlopig afgehaakt in de strijd om de Engelse landstitel. Op bezoek bij promovendus Burnley kwamen The Gunners niet verder dan 1-1, waardoor het gat met lijstaanvoerder Chelsea is opgelopen tot acht punten. The Blues pakten wél drie punten. Arsenal speelde overigens éénmaal minder dan de leidende stadsgenoot.

Arsenal begon de uitwedstrijd bij Burnley prima. Cesc Fabregas opende al na zeven minuten de score door van dichtbij het doel hard raak te schieten. Na een klein half uur maakte Graham Alexander echter gelijk door een penalty te benutten.

Ook in het duel Chelsea - Portsmouth speelde een elfmetertrap een cruciale rol, maar deze bezorgde de Londenaren juist de winst. Twaalf minuten voor tijd vuurde Frank Lampard bij een 1-1 stand een strafschop raak, waardoor Chelsea als winnaar van het veld stapte. Via Nicolas Anelka en Frederic Piquionne kwam de score op 1-1.

Na een serie van twee wedstrijden zonder overwinning, schreef Liverpool weer eens een zege bij. The Reds wonnen thuis met 2-1 van Wigan Athletic. David Ngog en Fernando Torres scoorden voor de thuisclub. Door de winst klimt Liverpool, waar Dirk Kuyt in de basis stond en Ryan Babel geblesseerd toekeek, naar de zesde plaats op de ranglijst. Het heeft drie punten achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur, dat Manchester City zijn tweede seizoensnederlaag toebracht. Op White Hart Lane werd het 3-0 voor de hoofdstedelingen. Niko Kranjcar was tweemaal trefzeker.