Valencia en Lille verder, HSV wordt tweede

17 december 2009, 20:53   Bijgewerkt: 18 december 2009, 23:44

Na een spannende slotdag zijn bekend welke clubs bij de eerste twee zijn geëindigd in poule B. Voor aanvang van de laatste krachtmetingen kwamen Lille, Valencia en Genoa in aanmerking voor een plek bij de laatste 32. Uiteindelijk bleven de Italianen met lege handen achter; Valencia en Lille bekeren verder.

Voor eigen publiek had Genoa alles in eigen hand. Een zege op Valencia volstond, maar zover kwam het nier. Saltor Bruno zette de Spanjaarden vlak voor de rust op voorsprong. Hernan Crespo maakte gelijk, maar in blessuretijd bezorgde David Villa de bezoekers, bij wie Hedwiges Maduro inviel, de winst: 1-2.

Dat Lille zich bij de laatste 32 zou voegen, was eigenlijk een formaliteit. De Fransen speelden thuis immers tegen hekkensluiter Slavia Praag. De noorderlingen maakten de verwachtingen waar en klopten de Tsjechen met 3-1. Daardoor eindigt Lille op de tweede stek. Het heeft twee punten minder dan koploper Valencia.

Groep C

{image-old[36732][right-half][]}In groep C was al bekend welke twee clubs vrijdag in de koker zitten tijdens de loting voor de eerste ronde van de knock-outfase: Hamburger SV en Hapoel Tel Aviv. Donderdag streden die ploegen in Israël nog wel voor de eerste plek. Dankzij een 1-0 overwinning sluit Hapoel de groep verrassend als winnaar af.

Door het resultaat in Israël finisht HSV als tweede in poule C, waardoor die Rothosen in de volgende ronde mogelijk op PSV stuiten. Joris Mathijsen stond bij de Duitsers overigens in de basis. Eljero Elia viel direct na de rust in.

De andere wedstrijd in deze groep, tussen Rapid Wien en Celtic, mondde uit in een remise: 3-3. Op eigen veld passeerde Rapid in de eerste twintig minuten de Celtic-defensie, met Glenn Loovens, maar liefst driemaal. In het restant van de wedstrijd toonden de Schotten echter veerkracht en kwamen mede door twee goals van ex-FC Utrechter Marc-Antoine Fortuné terug tot 3-3.

Groep A

In de poule van Ajax, groep A, moest Dinamo Zagreb een thuiszege boeken op FC Timisoara en hopen dat Anderlecht zou verliezen van Ajax om een ronde verder te mogen. Beide wedstrijden liepen voor de Kroaten echter fout af. Anderlecht won in Amsterdam met 3-1. Bovendien verloor Dinamo zelf van Timisoara: 1-2. Ondanks dat resultaat blijft het de nummer drie van de groep, die Anderlecht wint. Op basis van het onderling resultaat laat paarswit nummer twee Ajax achter zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen