Desailly pessimistisch over WK-kansen Frankrijk

23 maart 2006, 15:27

Marcel Desailly denkt niet dat Frankrijk komende zomer serieus mee zal doen in de strijd om de wereldtitel. De verdediger, die in 1998 met zijn land wereldkampioen werd, denkt dat de huidige Franse ploeg niet goed genoeg met de druk om kan gaan.

"Ik ben pessimistisch", reageert Desailly in de Franse krant Le Parisien op de vraag wat hij verwacht van de Franse ploeg op het WK. "De ploeg heeft voldoende kwaliteit, maar het komt er nog niet uit. Ik denk dat de groep nog wat vertrouwen moet winnen. Er is voldoende potentie, maar het is ook een kwaliteit om goed met druk om te gaan. Dat ontbreekt er op dit moment nog een beetje aan."

Het mislukte WK van 2002, waar Frankrijk als één van de topfavorieten al in de groepsfase struikelde, zit bij Desailly nog vers in zijn geheugen. "Het WK vergt het uiterste van iedere speler. Dat zag je ook in 2002, op halve kracht kom je simpelweg tekort. We hadden in 2002 de beste aanval ter wereld, maar toch werden we al in de eerste ronde uitgeschakeld zonder een doelpunt te maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen