Feyenoord knikkert AZ uit bekertoernooi

22 december 2009, 22:31   Bijgewerkt: 22 december 2009, 23:02

Vierde in de Eredivisie, kwartfinalist in de beker: Feyenoord gaat met een uitstekend gevoel de winterstop in. De Rotterdammers bekroonden een prima eerste seizoenshelft dinsdag met een bekerzege op landskampioen AZ. Georginio Wijnaldum maakte in de ijskoude Kuip het winnende doelpunt.

AZ kwam zo op achterstand, terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig was. Voor rust waren de Alkmaarders minimaal gelijkwaardig aan de thuisploeg en in het eerste kwartier van de tweede helft was AZ zelfs een klasse beter. Jeremain Lens en Ari hadden in deze fase moeten scoren, maar faalden. Een schot van Lens werd gered door Feyenoord-keeper Rob van Dijk, terwijl oud-AZ'er Ron Vlaar een inzet van Ari ternauwernood van de lijn kon halen.

Daarmee is misschien wel direct de grootste kracht van dit vernieuwde Feyenoord genoemd. Waar de ploeg de afgelopen seizoenen de ene na de andere tegengoal moest incasseren, beheerst het nu de kunst om achterin de nul te houden. En als je dan zelf één keer scoort, is de buit binnen. Ook tegen de landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen