"Europa halen zou seizoen enigszins redden"

24 december 2009, 13:18

Met de bekernederlaag tegen Feyenoord (1-0) kwam er deze week voor AZ een passend eind aan een dramatische seizoenshelft. De landskampioen verloor sinds de zomer liefst elf officiële wedstrijden, is nationaal én internationaal uitgebekerd en staat slechts zevende in de Eredivisie, negentien punten achter koploper FC Twente.

De bekerwedstrijd tegen Feyenoord paste precies in het beeld van AZ dit seizoen. De Alkmaarders speelden prima, waren bij vlagen de betere ploeg en hadden niet hoeven verliezen. Maar zoals eerder ook tegen bijvoorbeeld FC Twente (3-2), PSV (1-0), Olympiakos (0-1 en 0-0) en Standard Luik (twee keer 1-1), kreeg AZ te weinig.

Ook aanvoerder Stijn Schaars vond het optreden van zijn team in de Kuip 'typerend voor onze eerste seizoenshelft'. "We speelden Feyenoord bij vlagen weg en waren, over de hele wedstrijd gezien, zeker niet minder. Je moet jezelf belonen met een doelpunt, maar als je dat niet doet, verlies je. Echt zonde", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"We hebben nu alleen de competitie nog. Daarin moeten we voor de vierde of vijfde plek gaan, de andere teams zijn al te ver weg. Als we vierde of vijfde worden en op die manier Europees voetbal halen, is het seizoen toch nog enigszins gered. Al is het natuurlijk niet het seizoen waarop we met z'n allen gehoopt hadden."

Voor AZ begint de tweede seizoenshelft op zondag 24 januari, op bezoek bij Ajax. Daar wil Schaars nog even niet aan denken. "Eerst ga ik lekker kerst vieren met mijn familie en een weekje naar Tenerife om de batterij weer op te laden. Deze seizoenshelft heeft er flink ingehakt, ik ben wel toe aan rust", besluit de middenvelder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen