Trainer Zoutman van Haarlem naar IJsselmeervogels

30 december 2009, 09:21   Bijgewerkt: 30 december 2009, 10:01

Jan Zoutman is de financiële problemen bij HFC Haarlem zat. De 40-jarige trainer verruilt de Jupiler League-club per direct voor IJsselmeervogels, de nummer drie van de hoofdklasse B. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar.

Zoutman kiest met zijn vertrek voor zekerheid. "Het is niet normaal zoals wij de afgelopen maanden hebben gewerkt bij Haarlem. De financiële onzekerheid van de club zorgt er nu eenmaal voor dat spelers en staf om zich heen kijken. Ik loop dus niet weg voor de sportieve prestaties van Haarlem", zegt hij in Voetbal International.

 "Daarbij is IJsselmeervogels niet zomaar een club, het is de beste amateurclub van Nederland. Op het oog lijkt dit misschien een stap terug, maar ik zie dat heel anders", aldus Zoutman, die met zijn nieuwe club volgend seizoen uit hoopt te komen in de nieuw te vormen Topklasse. Mogelijk treft hij in die competitie Haarlem, dat momenteel in de Jupiler League onder de rode degradatiestreep staat.

Zoutman heeft een uitstekende reputatie in het amateurvoetbal. Als coach van Argon won hij liefst vijf prijzen: tweemaal werd hij afdelingskampioen, tweemaal won hij de zondagtitel en éénmaal, in 2007, legde hij beslag op de algehele amateurtitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen