NAC neemt Luijckx in de zomer over van AZ

Koen Freriks
5 januari 2010, 20:10   Bijgewerkt: 5 januari 2010, 20:29

Kees Luijckx vertrekt na dit seizoen bij AZ. De 23-jarige middenvelder tekent een driejarig contract bij NAC Breda, dat hem aankomende zomer transfervrij overneemt van de Alkmaarse landskampioen. 

Luijckx was bij AZ op een zijspoor beland. Ronald Koeman liet de voormalig jeugdinternational van Oranje al weinig spelen en ook de huidige interim-coach Dick Advocaat ziet in hem geen meerwaarde.

NAC is echter dolblij met de aanwinst. "Luijckx is een multifunctionele speler die we al een jaar of twee in het vizier hadden", zegt technisch directeur Earnest Stewart. "Kees kan centraal in de verdediging uit de voeten, maar ook rechts of controlerend op het middenveld. Hij heeft bovendien een uitstekende vrije trap, dus dat is nog eens een plus. Alles bij elkaar genomen is het een jongen die past bij NAC én bij onze visie op voetbal."

Luijckx kon uit veel aanbiedingen kiezen. "Dat was natuurlijk prettig, maar ik ben blij dat het met NAC allemaal rond is gekomen. Er waren verschillende redenen om voor NAC te kiezen. Natuurlijk omdat het een mooie club is met een heerlijke achterban, maar dat is een cliché", zegt hij. "Wat ik vooral belangrijk vond, was dat NAC zich echt in me had verdiept. De gesprekken met Earnest Stewart, Jeffrey van As en Robert Maaskant overtuigden me van deze keuze."

De afspraak is dat Luijckx in de zomer naar Breda komt, maar zelf hoopt hij stiekem dit seizoen al de overstap te maken. "Maar dat is iets tussen NAC en AZ. Ik weet niet wat AZ nog met of vóór me wil en ik weet niet wat de mogelijkheden van NAC daarin zijn. Hoe dan ook, over een half jaar ben ik transfervrij en ik heb nu al een mooi vooruitzicht. Desondanks hoop ik echt dat ik deze maand nog richting Breda kan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen