Van der Leegte: "Als het niet meer gaat, stop ik"

11 januari 2010, 11:02

Na een jaar vol blessureleed heeft Tommie van der Leegte er bijna genoeg van. Als de 32-jarige middenvelder blijft sukkelen met fysieke problemen, zet hij een punt achter zijn carrière. Dat laat hij weten op de website van zijn club NAC Breda.

"Ik heb de laatste drie jaar weinig gespeeld. Maar ik hoop echt weer op het oude niveau terug te komen. Natuurlijk moet ik zorgen dat ik fit blijf en dat ik wedstrijdritme opdoe. Maar als ik voel dat het niet meer gaat, dan hou ik de eer aan mezelf", zegt hij.

In 2009 rolde hij van de ene blessure in de andere. "De blessures volgden elkaar ook op. Vorig seizoen was het de hamstring. Toen tegen Gandzasar die tik op de enkel. En toen die enkel hersteld was, volgde een spierblessure aan de voorkant van het bovenbeen. Dat is heel frustrerend: je stelt je in op zes, zeven weken en dan is weer een andere blessure. Dan zag ik het wel eens niet meer zitten. Vroeg ik me af of het lijf nog wel wilde. En hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om terug te keren. Je voelt dat het niet meer is als tien jaar geleden", aldus de middenvelder.

Later vandaag speelt Van der Leegte mee in een oefenduel van Jong NAC tegen de Rijnsburgse Boys. Wanneer hij zijn rentree kan maken in de Eredivisie, weet hij nog niet. "Ik mis de scherpte voor wedstrijden. Dat moet ik opbouwen. Ik durf niet te zeggen hoe lang dat duurt. Ik moet er eerst voor zorgen dat ik fit blijf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen