Grindheim: "Heerenveen moet play-offs halen"

11 januari 2010, 12:14

SC Heerenveen staat halverwege het seizoen slechts veertiende in de Eredivisie, maar Christian Grindheim wanhoopt nog niet. De Noor is er van overtuigd dat zijn elftal de komende maanden alsnog een gooi kan doen naar Europees voetbal.

SC Heerenveen staat slechts een paar punten boven de rode streep, maar Grindheim wil niet naar beneden kijken. "Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Deze groep barst van de kwaliteit en vrijwel iedereen is fit. Als we slecht starten na de winterstop zal de druk toenemen, maar daar weiger ik aan te denken. Met deze groep kunnen we ons absoluut plaatsen voor de play-offs", zegt hij op de website van zijn club.

"Voor de winterstop speelden we vaak best goed, maar kregen we toch het deksel op de neus. Het is moeilijk om zo'n patroon te doorbreken. Zaterdag maken we een nieuwe start, hopelijk slagen we er nu wel in om het op de beslissende momenten af te maken. We hebben nog maar vijf keer gewonnen, dat past niet bij Heerenveen. We hebben een goede serie nodig, zodat we niet meer naar onderen hoeven te kijken", aldus Grindheim. Voor Heerenveen start de tweede seizoenshelft met duels tegen PSV (thuis, beker), FC Groningen (uit) en Willem II (thuis). "Dat zijn pittige duels en Willem II wordt ook een belangrijk potje. We weten meteen waar we staan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen