Hooiveld: "Fantastisch om voor Celtic te spelen"

11 januari 2010, 15:08   Bijgewerkt: 11 januari 2010, 16:09

Dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, bewijst Jos Hooiveld. Via de Nederlandse Jupiler League en avonturen in Oostenrijk, Finland en Zweden heeft hij op 26-jarige leeftijd toch de top bereikt. Hij tekende maandag een contract voor 3,5 jaar bij Celtic, dat hem voor twee miljoen euro overneemt van AIK Solna.

"Fantastisch", reageert hij op de website van zijn nieuwe club. "Celtic heeft een geweldige historie en is een club met veel aanzien. Heel mooi om hier deel van uit te maken. Na gesprekken met de manager heb ik het gevoel gekregen dat dit de juiste club voor me is. Ik kijk er naar uit om me bij mijn nieuwe teamgenoten te voegen. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen aan toekomstige successen van Celtic."

Manager Tony Mowbray is blij met de komst van de Nederlandse verdediger, die vorig seizoen met AIK Solna kampioen van Zweden werd. "Ik ben er van overtuigd dat Jos een belangrijke bijdrage kan leveren aan deze club. Ik kijk er naar uit om met hem te werken", aldus de coach. Hooiveld is al de tweede Nederlandse centrale verdediger in de selectie van Celtic, naast neo-international Glenn Loovens.

Hooiveld maakte in het seizoen 2002/ 2003 bij SC Heerenveen zijn debuut in het betaald voetbal. In Friesland werd hij niet goed genoeg bevonden, waarna FC Zwolle hem in 2004 overnam. Via SV Stadtwerke Kapfenberg (Oos) en het Finse Inter Turku kwam hij in januari 2009 bij AIK Solna terecht. Bij zowel Inter Turku als AIK Solna werd Hooiveld landskampioen. Met Solna bovendien hij bovendien de beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen