Pak slaag Twente; Ajax en Groningen gelijk

12 januari 2010, 19:18   Bijgewerkt: 12 januari 2010, 23:40

FC Twente heeft tijdens het trainingskamp in het Spaanse La Manga een behoorlijke tik te verwerken gekregen. De lijstaanvoerder van de Eredivisie moest met maar liefst 5-0 buigen voor Anderlecht. Bij de Tukkers waren de eerste drie keepers, Sander Boschker, Nikolay Mihailov en Cees Paauwe, absent. Daarom werd het Overijsselse doel verdedigd door Nick Hengelman en invaller Nick Marsman.

Ajax en FC Groningen speelden dinsdag in een vriendschappelijke wedstrijd 1-1. In Portugal zette Tim Matavz de ploeg uit de Martinistad op voorsprong. Na rust legde Luis Suarez de eindscore vast. Door doelpunten van Nick van der Velden en Maarten Martens klopte AZ Malaga CF met 2-1. Sparta Rotterdam kwam tegen het Duitse Unterhaching niet verder dan 1-1. Sander van Gessel maakte de Sparta-treffer.

NEC liet van alle Nederlandse oefenclubs dinsdag de grootste zege aantekenen. De formatie van trainer Wiljan Vloet won in Spanje met 8-0 van het Macedonische FK Pelister. Saidi Ntibazonkiza zorgde voor de helft van de Nijmeegse productie. Jeffrey Sarpong, die wordt gehuurd van Ajax, was tweemaal trefzeker.