Adebayor: "Krijg geen hap door mijn keel"

13 januari 2010, 20:23   Bijgewerkt: 13 januari 2010, 20:35

Manchester City moet nog even geduld hebben voordat het Emmanuel Adebayor terug heeft. De aanvaller trok zich afgelopen weekend met Togo terug voor de Afrika Cup nadat er drie doden waren gevallen bij een aanslag op de spelersbus. Adebayor voelt zich na dat drama nog niet goed genoeg om terug te keren naar Engeland.

"Dit incident is het meest schokkende in mijn leven", vertelt Adebayor op SkySports. "Ik krijg op dit moment echt geen hap door mijn keel en ik verlies gewicht. Het is erg moeilijk voor iedereen. Ik neem voldoende tijd om hier overheen te komen. Gelukkig hebben mijn bazen en ploeggenoten begrip voor de situatie. Zij begrijpen dat ik tijd nodig heb om hiervan te herstellen. Ik wil op het juiste moment terugkeren."

Bij de aanslag, die is gepleegd door vrijheidsstrijders, kwam naast de buschauffeur en de assistent-trainer ook de persvoorlichter om het leven. Vooral met het verlies van de woordvoerder heeft de Togo-captain het zwaar. "Mijn persoonlijke woordvoerder is in mijn armen overleden. Dat is het naarste wat mij ooit is overkomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen