Dominant Angola eenvoudig langs Malawi

14 januari 2010, 21:25   Bijgewerkt: 14 januari 2010, 21:40

Met dominant spel tegen Malawi heeft Angola zijn eerste overwinning van de Afrika Cup in de wacht gesleept. De Palancas Negras waren de volle negentig minuten de bovenliggende partij en zetten het overwicht om in een 2-0 zege.

Ook zondag speelde Angola tijdens het openingsduel met Mali een prima partij, maar in de slotfase liep het volledig verkeerd voor het gastland. In de laatste twaalf minuten liet het Mali van een 4-0 achterstand terugkomen tot 4-4. Dat Angola tegen Malawi eveneens de punten uit handen zou geven, was eigenlijk geen minuut denkbaar. Angola domineerde van meet af en zette Malawi, dat maandag nog stuntte met een 3-0 zege op Algerije, vast op eigen helft. Kansen op goals kreeg het voldoende, maar onder meer Manucho, Djalma, Stelvio en Flavio hadden geen succes in de afwerking.

Luttele minuten na de theepauze haalde Angola de trekker wél met succes over. Na een strakke voorzet van Djalma kopte Flavio zijn derde goal van het toernooi binnen. Nog geen vijf minuten later legde Manucho de eindscore vast op 2-0, door geklungel in de defensie van Malawi genadeloos af te straffen.

Als gevolg van de driepunter klimt Angola naar de eerste plaats in groep A. Het gat met nummers twee Malawi en Algerije bedraagt één punt. Aangezien Angola in het laatste duel tegen Algerije aantreedt, heeft het aan een gelijkspel voldoende om zich naar de kwartfinales te spelen. Malawi speelt het laatste groepsduel tegen Mali.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen