Nipte zege op Benin houdt Nigeria in leven

16 januari 2010, 18:49   Bijgewerkt: 16 januari 2010, 22:03

Eenvoudig ging het niet, maar Nigeria doet nog mee in de Afrika Cup. Tegen Benin moesten de Super Eagles winnen om zicht te houden op een plek in de kwartfinale en dat lukte. Door een benutte strafschop van Aiyegbeni Yakubu werd het 1-0.

De treffer van Yakubu viel op slag van rust, nadat een speler van Benin hands gemaakt had in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal terecht op de stip, waarna Yakubu vanaf elf meter geen fout maakte. Deze voorsprong was op dat moment niet onterecht, want Nigeria was de betere ploeg. Toch slaagden de Nigerianen er niet in om echt veel uitgespeelde kansen te creëren.

Na de pauze veranderde het spelbeeld volledig. Benin nam het initiatief en kreeg kansen, maar met enig kunst- en vliegwerk hield Nigeria achterin de nul. De grootste kans was voor Benin-spits Omotoyossi, maar zijn schot kwam op de lat.

Door de nederlaag staat Benin laatste in de groep, met één punt. Nigeria, dat zijn eerste duel met 3-1 verloren had van Egypte, is opgeklommen naar de tweede plek. Later vandaag speelt Egypte tegen Mozambique, de ploeg van coach Mart Nooij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen