Mali ondanks zege uitgeschakeld in Afrika Cup

18 januari 2010, 18:53   Bijgewerkt: 18 januari 2010, 19:09

Gastland Angola en Algerije hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. Beide landen hadden in de afsluitende groepswedstrijd aan een onderling 0-0 gelijkspel voldoende om door te dringen tot de laatste acht. Mali won in dezelfde groep met 3-1 van Malawi, maar valt desondanks buiten de boot.

Het doelpuntloze gelijkspel bij Angola-Algerije had veel weg van een ouderwetse salonremise. Beide landen wisten voorafgaand aan de wedstrijd dat een punt voldoende zou zijn, als Mali in de andere wedstrijd zou winnen van Malawi. En omdat Mali al binnen vijf minuten met 2-0 voor kwam, wisten Angola en Algerije was hen te doen stond: de punten delen en samen doorgaan naar de kwartfinale.

Voor Mali waren de druiven zuur. Door een blunder van Malawi-doelman Sanudi zorgde Frederic Kanouté al na 37 seconden voor de 1-0, Seydou Keita verdubbelde de voorsprong even later met een geweldige vrije trap. Het land haalde zo vrij eenvoudig de punten binnen, maar de eerdere nederlaag tegen Algerije (1-0) is Mali uiteindelijk fataal geworden. Beide landen pakten deze groep vier punten, maar op basis van het onderlinge resultaat is niet Mali, maar Algerije door naar de laatste acht.

Angola is met vijf punten groepswinnaar geworden en speelt in de volgende ronde tegen de nummer twee van groep B, vermoedelijk Ghana of Burkina Faso. Algerije treft in de volgende ronde hoogstwaarschijnlijk het sterke Ivoorkust.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen