Sparta laat ADO Den Haag niet inlopen

Koen Freriks
24 januari 2010, 17:01   Bijgewerkt: 24 januari 2010, 17:37

Sparta en ADO Den Haag zijn zondag op het Kasteel niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Sparta pakte na drie verloren thuisduels daarmee wel weer een punt. ADO Den Haag bleef net als de vorige twaalf competitiewedstrijden zonder winst.

De wedstrijd was een stuk minder spannend dan vorig seizoen, toen ADO nog met 5-2 won in Rotterdam. Er ontpopte zich een typische degradatiewedstrijd, met veel fouten en overtredingen. ADO kreeg in de eerste helft de meeste kansen, mede dankzij de jonge Jens Toornstra en AZ-huurling Kees Luijckx die vanaf het middenveld voor gevaar zorgden.

Niet gevaarlijk

ADO-doelman Robert Zwinkels, die na een langdurige knieblessure zijn rentree maakte, hoefde pas na veertig minuten in te grijpen (vangbal) bij een schot van Erik Falkenburg.

Spelmaker Kevin Strootman begon bij Sparta op de bank. Hij was na een beenoperatie nog niet fit genoeg voor de volle negentig minuten. Trainer Frans Adelaar moest hem echter na tien minuten toch inbrengen voor aanvoerder Sander van Gessel, die in een kopduel geblesseerd raakte.

In de slotminuten maakte ook nog Richard Knopper zijn rentree bij ADO. De clubtopscorer van vorig seizoen was lange tijd uitgeschakeld met een knieblessure. ADO liet door het gelijkspel de voorlaatste plaats in de eredivisie achter zich. Sparta, dat woensdag al weer tegen FC Twente aantreedt in de kwartfinales van de KNVB-beker, handhaafde zich op de veertiende plaats.