Vermeer: "Natuurlijk smaakt dit naar meer"

25 januari 2010, 09:24

Met een paar geweldige reddingen hield Kenneth Vermeer Ajax op de been tegen AZ. De doelman werd in het stadion zelfs verkozen tot man van de wedstrijd. Toch zit hij tijdens de volgende wedstrijd van Ajax waarschijnlijk weer 'gewoon' op de bank. "Tsja. Daar leer je mee leven", zegt de 24-jarige doelman tegen FCUpdate.nl.

Kenneth Vermeer lag zondagochtend nog te slapen, toen ineens de telefoon ging. Het was een uurtje of acht en de slaperige Vermeer kreeg het bericht dat zijn collega Maarten Stekelenburg zojuist vader van een zoon geworden was en hierdoor die middag niet kon keepen tegen AZ. Vermeer wreef de slaap uit zijn ogen en moest zich razendsnel voorbereiden op zijn tijdelijke nieuwe rol als eerste doelman. 

Zijn laatste competitiewedstrijd voor Ajax dateerde alweer van ruim een half jaar geleden, maar Vermeer leek zich direct weer thuis te voelen onder de lat in de Amsterdam ArenA. Hij ronselde een open kopkans van Ari uit zijn doel en tikte een vrije trap van Stijn Schaars uit de kruising. Mede hierdoor hield Ajax de nul en had het aan een doelpunt van Gregory van der Wiel genoeg om de partij te winnen. En niet Van der Wiel, maar Vermeer werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Door zijn goede optreden tegen AZ dringt opnieuw de vraag op waarom zo'n goede doelman genoegen neemt met een rol als reserve. Bij iedere andere club uit de Eredivisie zou hij waarschijnlijk elke week in de basis staan, maar niet bij Ajax. "Oh, dat weet ik niet", blijft hij bescheiden. "Ik zit nu bij Ajax en ik zit hier prima. Wat ik ga doen als Maarten ook na de zomer bij Ajax blijft en ik ook volgend seizoen tweede keus ben? Oh, dat weet ik niet, daar ben ik niet mee bezig. Zo ver is het nog lang niet", lacht hij. "Maar we krijgen heus niet dezelfde taferelen als vorig seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen