Schaars baalt van 'vicieuze cirkel' bij AZ

25 januari 2010, 08:48

Sinds de komst van trainer Dick Advocaat speelde AZ tegen alle teams uit de traditionele top-drie van Nederland. Drie keer waren de Alkmaarders minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander, maar driemaal verloor de ploeg met 1-0.

Aanvoerder Stijn Schaars sprak zondag, na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Ajax, over een 'vicieuze cirkel' waarin zijn elftal zou zitten. "Als het eenmaal tegen zit, kom je daar niet zo makkelijk uit. De tegenslagen lijken opeenvolgend te zijn. Over deze wedstrijd tegen Ajax kunnen we op zich best tevreden zijn, maar het resultaat is opnieuw negatief", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl.

Zijn tevredenheid haalt Schaars uit het spel van zijn ploeg. AZ had minimaal een punt verdiend in de ArenA, stelt hij. "In de eerste helft hadden we al twee of drie goede mogelijkheden, met de kopbal van Ari natuurlijk als toppunt. Maar als zelfs dat soort ballen van vijf meter er niet in gaan, wordt het natuurlijk een lastig verhaal."

"Hoe het komt dat we zo moeilijk scoren? Tsja, als we dat wisten, zouden we het veranderen en alles binnenschieten. Ik weet het ook niet. Iedereen heeft goede intenties, je kan niet zeggen dat we niet willen. Iedereen werkt hard. Maar de absolute finesse, zoals vorig jaar, ontbreekt nog. Vorig jaar ging alles binnen, nu nog even niet. Maar als we zo blijven werken, komt dat vanzelf goed", blijft hij positief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen