Togolees Dossevi: "We worden kapot gemaakt"

Ger
30 januari 2010, 16:56   Bijgewerkt: 30 januari 2010, 17:40

Togo heeft met onbegrip kennis genomen van de schorsing die de nationale ploeg heeft gekregen van de Afrikaanse voetbalbond CAF. Het Togolese team mag niet deelnemen aan de volgende twee edities van de Afrika Cup.

Het land wordt bestraft omdat het zich op last van de regering terugtrok uit het toernooi. Dit werd besloten na een aanslag op de spelersbus van Togo in Angola, waarbij twee mensen om het leven kwamen. "Na alle ellende maakt men het ons ook nog eens onmogelijk gewoon weer te voetballen", zegt middenvelder Thomas Dossevi. "Op deze manier worden we helemaal kapot gemaakt."

De spelers hebben er al op aangedrongen tegen de beslissing van de CAF in beroep te gaan. De regering van Togo wil nog niet reageren, omdat het nog niet officieel van de maatregel op de hoogste is gesteld. De families van de beide slachtoffers nemen in elk geval juridische stappen tegen de CAF en de regering van Angola, zo liet hun advocaat weten. Ze vinden dat beide instanties hebben gefaald in de beveiliging van de deelnemende delegaties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen