"Ajax dicht het gat met Twente niet zomaar"

Ger
8 februari 2010, 08:00

FC Twente incasseerde zondag bij Ajax de eerste nederlaag van het seizoen in de Eredivisie. De Tukkers zagen de voorsprong op de Amsterdammers daardoor slinken tot zes punten. Na afloop beseften de spelers van de nummer twee van Nederland dat ze de wedstrijd in de eerste twintig minuten hadden verloren.

"Deze nederlaag was gezien ons goede spel onnodig", zegt Dwight Tiendalli tegen FCUpdate.nl. "In de beginfase hebben we enkele uitstekende kansen afgedwongen. Als je dan niet scoort, weet je dat Ajax er aan de andere kant wél eentje in kan schieten." Met name Kenneth Perez toonde zich op bezoek bij zijn oud-werkgever een slordige afmaker. De Deen kreeg voor de openingsgoal van Demy de Zeeuw twee opgelegde scoringskansen. 

"In die eerste situatie passeerde ik Maarten (Stekelenburg, red.) en dacht ik de bal vervolgens binnen te kunnen schieten", haalt Perez zijn vrije doortocht naar de Ajax-doelman terug. De bal werd daarna echter voor zijn voeten weggewerkt door de toegesnelde verdediger Gregory van der Wiel. "Ik had hem over het hoofd gezien, dat was balen." Enkele minuten later schatte Perez bovendien een hoge voorzet van Ronnie Stam niet op waarde.

{image-old[38201][left-half][]}"In die fase hebben we de wedstrijd verloren. We hadden toen de controle over de wedstrijd en verdienden absoluut een voorsprong. Dat het doelpunt niet viel, reken ik vooral mezelf aan, want ik kreeg de beste kansen", weet de middenvelder. "Nadat Ajax vervolgens wél scoorde, waren we van slag. Ons spel was niet meer zo dwingend, de kansen bleven uit en vlak voor het rustsignaal stonden we heel knullig de 2-0 toe."

In de eerste fase na de pauze beet het elftal van coach Steve McClaren echter opnieuw van zich af. "We hebben de moed niet laten zakken", aldus Tiendalli. "Door ver van het eigen doel af te voetballen probeerden we de aansluitingstreffer te forceren. Als we die 2-1 hadden gemaakt, was er nog van alles mogelijk geweest." Het Twentse doelpunt viel uiteindelijk niet, waarna Ajax-invaller Dennis Rommedahl het duel een kwartier voor tijd op slot gooide door de 3-0 te scoren.

"Het is niet leuk om te verliezen, maar we staan er nog steeds goed voor. Onze voorsprong op Ajax is zes punten; dat gat hebben ze niet zomaar gedicht. Dan zullen ze in het vervolg van de competitie vrijwel alles moeten winnen", stelt Tiendalli. Ook Perez blijft positief: "Er is absoluut geen reden tot paniek, ik geloof er heilig in dat we Ajax op de ranglijst achter ons houden. Bovendien waren we al zo lang ongeslagen, die nederlaag zat er een keer aan te komen. Hoe zuur dat ook is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen