Haar: "El Hamdaoui komt tot vijftien doelpunten"

Ger
8 februari 2010, 11:21

Tot het uitduel met Feyenoord was Sven Taberima van Spakenburg op 28 oktober de laatste doelman die een treffer van Mounir El Hamdaoui moest incasseren. De aanvaller van AZ maakte zondag een einde aan zijn improductieve periode van ruim drie maanden.

Mede door zijn goal zegevierden de Alkmaarders in De Kuip met 1-2. "Mounir komt dit seizoen tot vijftien doelpunten, neem dat maar van mij aan", aldus assistent-trainer Martin Haar in De Pers. "We hebben als technische staf altijd het vertrouwen in Mounir behouden. Hij is iemand die vanuit zijn intuïtie speelt, uit het niets een doelpunt kan maken. Zelfs als hij niet in vorm is, gaat er dreiging van hem uit."

Aanvoerder Stijn Schaars had El Hamdaoui de afgelopen periode zien worstelen met zichzelf. "Het lastige is: scoren kun je niet trainen. Dat moet voortkomen uit een overtuiging. Soms heb je daar ook wat geluk bij nodig." De middenvelder roemt het optreden van El Hamdaoui tegen Feyenoord. "Mounir heeft een fantastische wedstrijd gespeeld. Hij was altijd een meter los van zijn directe tegenstander, altijd aanspeelbaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen