Schaars: "Vijfde plaats haalbaar voor AZ"

8 februari 2010, 14:20

AZ gaat dit teleurstellende seizoen toch nog afsluiten met directe plaatsing voor Europees voetbal. Daar is Stijn Schaars, de aanvoerder van de Alkmaarders, althans van overtuigd. Door de knappe winst op Feyenoord (1-2) klom de landskampioen zondag naar de zevende plek, vier punten achter nummer vijf Heracles Almelo.

Er van uitgaande dat Go Ahead Eagles de KNVB beker niet wint, is de vijfde plaats in de Eredivisie in principe genoeg om een ticket voor de Europa League te veroveren. De nummers zes tot en met negen strijden dan in een play-off om het laatste Europese startbewijs. Die play-off moet AZ kunnen ontlopen, denkt Schaars.

AZ staat nu zevende, één punt achter NAC Breda en vier achter het verrassende Heracles. "Die ploegen gaan echt nog wel een paar keer verliezen", voorspelt Schaars. "We moeten die achterstand goed kunnen maken in de rest van het seizoen."

De winst in de Kuip geeft de Alkmaarse burger daarbij weer moed, stelt de middenvelder. "Deze overwinning is voor ons loon naar werken. We hebben de laatste tijd zo veel wedstrijden gespeeld waarin we te weinig kregen. Nu zat het eindelijk een keertje mee en dat is hartstikke lekker. Dat hadden we even nodig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen