NAC schuift basiskracht Zwaanswijk aan de kant

10 februari 2010, 09:05   Bijgewerkt: 10 februari 2010, 09:12

NAC Breda gaat niet verder met Patrick Zwaanswijk. De 35-jarige mandekker krijgt geen nieuw contract aangeboden, omdat de club wil verjongen. "Mocht het zo zijn dat we geen vervanger kunnen vinden voor Patrick, dan houden we de mogelijkheid open dat we alsnog met hem doorgaan. Maar heel groot acht ik die kans niet", zegt technisch directeur Earnest Stewart van NAC Breda in BN/ De Stem.

Zwaanswijk kwam in de zomer van 2005 naar NAC. Hij vormde de laatste jaren een ijzersterk verdedigingsduo met Rob Penders. Mede dankzij hen eindigde de club in 2008 zelfs als derde in de Eredivisie. Of ook Penders (34) moet vertrekken, is onduidelijk. "Rob is een type dat meer coachende kwaliteiten heeft. Voor Patrick geldt dat minder. Hij heeft weer andere specifieke eigenschappen", aldus Stewart. 

Eerder trok NAC Breda voor volgend seizoen al verdediger Kees Luijckx aan. Bovendien kan ook Kees Kwakman uit de voeten in het hart van de verdediging. 

Zwaanswijk speelde in het verleden voor FC Utrecht en het Japanse Oita Trinita. Hij is nog niet van plan om zijn carrière te beëindigen, liet hij onlangs weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen