Groningen in hoger beroep tegen straf Sankoh

Ger
12 februari 2010, 10:42

FC Groningen gaat in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. De club van trainer Ron Jans kan zich niet vinden in een schorsing van drie duels voor Gibril Sankoh. De verdediger kreeg afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo een directe rode kaart van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed eerder deze week een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing en daarin was de voorwaardelijke schorsing van één duel, die Sankoh nog had staan, meegenomen. FC Groningen weigerde het voorstel, maar bij de tuchtcommissie viste de club achter het net. De aanklager pleitte voor drie wedstrijden schorsing, één meer dus dan het schikkingsvoorstel.

FC Groningen en Sankoh accepteren de straf niet. Het hoger beroep volgt waarschijnlijk op dinsdag 23 februari. De verdediger mist zondag sowieso het competitieduel met RKC Waalwijk voor eigen publiek. De de schorsing voor de wedstrijd tegen NEC, volgende week zaterdagavond in Nijmegen, wordt opgeschort hangende het hoger beroep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen