Ajax werkt zich na rust langs Heerenveen

Ger
13 februari 2010, 21:36   Bijgewerkt: 13 februari 2010, 23:34

Ajax heeft zaterdagavond geen punten laten liggen in de achtervolging op FC Twente en koploper PSV. De Amsterdammers zegevierden bij SC Heerenveen: 0-2. Vorig seizoen was de ploeg onder de toenmalige coach Marco van Basten in Friesland nog hard onderuit gegaan (5-2).

Trainer Martin Jol moest bovendien improviseren bij het invullen van zijn basisopstelling. Centraal achterin ontbrak Jan Vertonghen wegens een schorsing, waardoor Oleguer opnieuw bij de eerste elf behoorde. De Catalaan verving vorige week tegen FC Twente nog Toby Alderweireld, die tegen de Friezen hersteld bleek van een hamstringblessure. Een vergelijkbare kwetsuur zette Urby Emanuelson deze keer buitenspel.

Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg ook Ajax zowaar een serieuze scoringskans. Na een door Pantelic en Suarez opgezette counter produceerde Rommedahl vrij voor keeper Brian Vandenbussche echter een slap rollertje. De Deen maakte die misser vlak na de doelwissel goed door koppend voor de 0-1 te zorgen. De defensie van Heerenveen stond bij die actie en het voorbereidende werk van Pantelic te slapen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen