Real Madrid terug op tweede plaats

26 maart 2006, 21:05

Real Madrid heeft goede zaken gedaan in de Spaanse competitie. Na de nederlagen van Osasuna en Valencia en het gelijke spel van FC Barcelona pakte de Koninklijke als enige van de Spaanse topclubs wél drie punten. In eigen stadion wonnen de Madrilenen met 4-0 van Deportivo la Coruña, dat nog altijd volop in de race is om Europees voetbal.

Real, de ploeg van trainer Lopez Caro, speelde tegen Deportivo een bij vlagen uitstekende wedstrijd. Binnen tien minuten stond de ploeg al op voorsprong, nadat Hector de bal in eigen doel had gewerkt. Nog voor rust verdubbelde de alom bekritiseerde Ronaldo de score, waarna Sergio Ramos en Julio Baptista (foto) het karwei na rust afmaakten.

Door deze overwinning, en de nederlaag van Osasuna, is Real Madrid weer terug op de tweede plaats. De hoofdstedelingen hebben nog elf punten achterstand op koploper FC Barcelona, maar komend weekend krijgt Real de kans om nog drie punten van deze achterstand af te snoepen. De ploeg moet dan namelijk op bezoek bij de aartsrivaal uit Barcelona.