Feyenoord komt goed weg in Utrecht

Koen Freriks
14 februari 2010, 14:49   Bijgewerkt: 14 februari 2010, 16:02

FC Utrecht wacht nog altijd op de eerste overwinning na de winterstop. De ploeg van trainer Ton du Chatinier kwam zondagmiddag tegen Feyenoord ondanks een riant veldoverwicht en de beste kansen op een doelpunt niet verder dan 0-0.

De Rotterdammers, met een uitblinkende doelman Rob van Dijk, blijven daardoor prima op koers om Europees voetbal af te dwingen. Het kwalitatief magere, maar wel boeiende duel werd ontsierd door wangedrag van de Utrechtse aanhang, die scheidsrechter Tom van Sichem na de rust doorlopend uitschold. Ruim tien minuten voor tijd had de arbiter genoeg van die kwetsende spreekkoren en legde hij het duel enkele minuten stil. 

Zoals vaker na de winterstop was FC Utrecht echter niet doeltreffend genoeg. Dries Mertens, Nana Asare, Michael Silberbauer en Jacob Mulenga verzuimden in de eerste helft de score te openen, mede omdat doelman Rob van Dijk prima ingreep. 

Feyenoord had in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. Dat was enerzijds de eigen verdienste omdat de ploeg het middenveld beter controleerde. FC Utrecht kon het hoge tempo van voor de rust ook niet kon handhaven. De Rotterdammers kregen 20 minuten voor het einde zelfs een uitgelezen mogelijkheid tegen de verhouding in het duel te beslissen, maar Georginio Wijnaldum faalde oog in oog met doelman Michel Vorm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen