Chelsea en Arsenal profiteren van verlies ManU

20 februari 2010, 17:54   Bijgewerkt: 21 februari 2010, 00:09

De nederlaag die Manchester United eerder vandaag leed bij Everton (3-1), is voor de ploeg van coach Sir Alex Ferguson extra duur geworden. Enkele uren later profiteerden Chelsea en Arsenal namelijk optimaal van de zeperd van hun concurrent. Chelsea klopte Wolverhampton, Arsenal versloeg Sunderland.

Bij Chelsea was Didier Drogba de grote man. De spits uit Ivoorkust scoorde twee keer, keurig verdeeld over beide speelhelften. Bij zijn tweede goal kwam de assist van Petr Cech, de doelman van Chelsea. Door de 0-2 zege bij degradatiekandidaat Wolverhampton Wanderers heeft Chelsea nu vier punten meer dan Manchester United. Bij Chelsea speelde de teruggekeerde John Terry vanaf de aftrap mee. Ook Jeffrey Bruma kreeg speeltijd. De Nederlander viel vlak na rust in voor Yuri Zhirkov.

Datzelfde Manchester voelt de hete adem van Arsenal inmiddels in de nek. Door middel van een 2-0 thuiszege op Sunderland naderden coach Arsene Wenger en zijn mannen de regerend landskampioen tot op twee punten. Nicklas Bendtner opende voor rust de score, in blessuretijd benutte Fabregas een strafschop.

In de onderste regionen van de competitie deed West Ham United goede zaken. Het won met 3-0 van Hull City en neemt hierdoor afstand van de degradatiezone.