Maaskant baalt: "Arbitrage is inconsequent"

21 februari 2010, 00:31   Bijgewerkt: 21 februari 2010, 00:38

Robert Maaskant baalde als een stekker na afloop van de competitiewedstrijd tussen NAC Breda en FC Utrecht. Zijn club verloor met 2-0, zag Anthony Lurling al voor rust met rood van het veld gestuurd worden en wacht bovendien een straf van de KNVB omdat arbiter Kuipers het duel tien minuten stil legde wegens spreekkoren.

Maaskant vond de rode kaart voor Lurling onterecht. ''We weten niet meer waar we aan toe zijn met tackles. Lurling was te laat, zijn overtreding was hooguit geel, maar hij kreeg rood. Het is inconsequent. De ene keer wordt er doorgelopen, de andere keer is het een rode kaart. Ik heb het opgegeven om te vragen hoe het nou zit."

Ook had de wedstrijd niet gestaakt hoeven worden, vindt Maaskant. ''Vorige week is Lurling uitgescholden voor alles wat lelijk is, en gebeurde er niets. Nu waren er spreekkoren. Toen die echter wegzakten vond de scheidsrechter het nodig om de speaker een tweede oproep te laten doen om ermee te stoppen. Toen begon het opnieuw. Ik ben nog verhaal gaan halen, maar ik kon een snauw krijgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen