Van Dijk na dit seizoen weg bij FC Utrecht

23 februari 2010, 15:15   Bijgewerkt: 23 februari 2010, 15:23

FC Utrecht neemt na dit seizoen afscheid van Gregoor van Dijk. De middenvelder mag, ondanks een contract tot 2012, komende zomer vertrekken. Hij leeft al enige tijd in onmin met Ton du Chatinier, de coach van de club uit de Domstad.

"Het is jammer dat het zo is gelopen, maar we zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft zo nog samen door te gaan. Gregoor kan, tegen door FC Utrecht te bepalen voorwaarden, na dit seizoen overstappen naar een andere club", zegt technisch directeur Foeke Booy op de officiële website van FC Utrecht.

De 28-jarige Van Dijk verloor dit seizoen zijn aanvoerdersband én basisplaats bij FC Utrecht en uitte vorige week zijn ongenoegen daarover in Voetbal International. Als gevolg daarvan werd hij voor één week geschorst. "In januari hebben we de afspraak gemaakt dat we in maart of april verder over de toekomst zouden praten, maar zijn uitlatingen in Voetbal International hebben dit proces versneld", vertelt Booy.

Sinds de zomer van 2006 staat Van Dijk onder contract bij FC Utrecht. Daarvoor speelde de zoon van VVV Venlo-trainer Jan van Dijk bij FC Groningen en Roda JC.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen