Geschorste Conceiçao betuigt spijt

28 maart 2006, 10:06

De kans is groot dat Sergei Conceiçao zijn laatste wedstrijd in de Belgische competitie al achter de rug heeft. De Portugese aanvaller misdroeg zich in de bekerwedstrijd tegen Zulte-Waregem en wacht sindsdien gespannen af welke straf hij aan zijn broek zal krijgen. De Belgische voetbalbond heeft hem in ieder geval geschorst tot 11 april, de dag dat de bond haar straf bekend zal maken. 

Conceiçao spuugde in de bekerwedstrijd richting een tegenstander, waarna hij de rode kaart kreeg. De Portugees verloor vervolgens zijn zelfbeheersing en duwde zijn shirt hardhandig in het gezicht van arbiter Vervecken. Door deze actie bestaat de mogelijkheid dat Conceiçao een jarenlange schorsing aan zijn broek zal krijgen. 

In gesprek met het Belgische RTBF betuigde de Portugees in ieder geval spijt van zijn daden. "Ik wil oprecht mijn excuses aan bieden. Niet alleen aan de scheidsrechter, maar ook aan het voetbalpubliek en de fans van Standard in het bijzonder. Ik zou het erg jammer vinden als Standard door mijn grove fout de titel misloopt. Dat zou veel pijn doen."

In afwachting van zijn straf, die ongetwijfeld hoog uit zal vallen, heroverweegt de Portugees zijn toekomst. "Ik wacht de uitspraak van 11 april af. Misschien stop ik vervolgens met spelen of trek ik naar het buitenland", aldus de aanvaller.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen