Higuain belangrijk voor uithalend Real Madrid

27 februari 2010, 22:03   Bijgewerkt: 27 februari 2010, 23:26

Gonzalo Higuain heeft Real Madrid zaterdag naar drie punten geleid. De Argentijnse aanvaller gaf in de uitwedstrijd bij Tenerife (1-5) één assist en was bovendien twee keer trefzeker. Garcia Perez Ayoze deed op uiterst curieuze wijze iets terug namens de thuisclub. Cristiano Ronaldo en Raul bepaalden vervolgens de eindstand.

In het eerste half uur lukte het Tenerife redelijk om Real Madrid partij te bieden, maar daarna sloeg Higuain toe. De goalgetter opende de score na een slimme steekpass van de meeopgestoomde verdediger Marcelo. Vijf minuten voor de pauze doelpuntte Higuain opnieuw. Dit keer scoorde hij vanaf de rand van het zestienmetergebied met een laag schot, op aangeven van Ezequiel Marcelo Garay. In het tweede bedrijf was Higuain nog dichtbij de voltooiing van een hattrick, maar hij lobde op de lat.

Voor dat moment was de score al opgevoerd tot 1-3. Direct na de rust kopte Ayoze Tenerife terug in de match. Hij deed dat op uiterst discutabele wijze. Iker Casillas had een voorzet van Juan Francisco Nino al uit de lucht geplukt, maar Ayoze kopte de bal uit de handen van de keeper in het doel. Tot ieders verbazing verklaarde de arbitrage de goal rechtsgeldig. Overigens leidde dat doelpunt niet tot de wederopstanding van de gastheer. Eén minuut later vergrootte Kaka, na voorbereidend werk van Higuain, de marge namelijk weer tot twee treffers voor Real.

Cristiano Ronaldo (strafschop) en Raul gaven de overwinning van de Koninklijke op de Canarische eilanden in de slotfase wat extra glans. Bij het doelpunt van Raul, dat in de blessuretijd viel, gaf invaller Rafael van der Vaart overigens de assist.

Door de driepunter staat Real Madrid voor het eerst sinds drie maanden weer eens bovenaan in de Primera Division. Dat is mogelijk van korte duur. Mits FC Barcelona later op de avond thuis wint van Malaga, komen de Catalanen weer aan kop.