Ook Vieri moet vrezen voor WK

28 maart 2006, 11:20

Na Francesco Totti heeft opnieuw een Italiaanse aanvaller zware tegenslag opgelopen op weg naar het WK. Christian Vieri, spits van het Franse AS Monaco, heeft afgelopen weekend een blessure opgelopen aan zijn meniscus en moet vrezen dat hij zes tot acht weken uit de roulatie  zal zijn. In dat geval mist Vieri vrijwel zeker het WK, aangezien de Italiaanse bondscoach Marcello Lippi al over anderhalve maand zijn WK-selectie bekend moet maken.

De 32-jarige Vieri liep de blessure op in het competitieduel met Paris Saint-Germain, afgelopen weekend. De Italiaan moest het veld al na zeven minuten verlaten met een blessure aan zijn meniscus. Na de wedstrijd vertrok hij naar Milaan, waar zijn knie vandaag uitvoerig onder de loep genomen zal worden. Gevreesd wordt dat hij zijn meniscus gescheurd heeft, waardoor hij ruim anderhalve maand niet zal kunnen voetballen. 

Door zijn blessure lijkt deze droom echter verder weg dan ooit. Als het onderzoek in Milaan deze week bevestigt wat de Franse doktoren vermoeden, kan Vieri een streep door zijn WK zetten. 

Eerder werd Italië, één van de topfavorieten voor de wereldtitel, al opgeschrikt door de blessure van wonderkind Francesco Totti. De aanvaller van AS Roma liep ruim een maand geleden een kuitbeenbreuk op en het is nog altijd onzeker of hij op tijd hersteld zal zijn voor het WK. 

Ondanks deze twee blessures hoeft de Italiaanse bondscoach Marcello Lippi (foto) nog altijd niet te wanhopen. Met onder meer Alberto Gilardino, Luca Toni en Alessandro del Piero beschikt hij immers nog steeds over voldoende aanvallende mogelijkheden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen