AS Roma verliest, Inter en AC Milan winnen wel

28 februari 2010, 17:52   Bijgewerkt: 28 februari 2010, 18:48

Internazionale en AC Milan, de koploper en de nummer twee van de Serie A, hebben zondag niet verzaakt. Inter, met Wesley Sneijder in de basis, won met 3-2 bij Udinese. AC Milan versloeg thuis degradatiekandidaat Atalanta met 3-1. Het verschil tussen beide ploegen blijft vier punten. AS Roma, derde in de Italiaanse competitie, speelde gelijk bij Napoli (2-2) en volgt op zeven punten van koploper Inter.

Inter miste tegen Udinese vier geschorste spelers, waardoor coach Jose Mourinho, eveneens geschorst, zich genoodzaakt zag twee middenvelders in de verdediging op te stellen. De lijstaanvoerder kwam na twee minuten al op achterstand door een treffer van Simone Pepe, maar enkele minuten later herstelde Mario Balotelli de orde: 1-1. Er was toen nog geen zes minuten gespeeld. Voor rust scoorden ook Maicon en Alberto Diego Milito nog, waardoor Inter met 3-1 de kleedkamer inging. Vlak na de pauze kwam Udinese dichterbij, dankzij een door Antonio Di Natale benutte strafschop: 3-2. In de resterende tijd werd niet meer gescoord.

Pato zette Milan met twee treffers in de eerste helft op voorsprong (2-0). Vlak na rust maakte Valdes de aansluitingstreffer voor Atalanta. Marco Borriello zorgde met nog een half uur te spelen voor de 3-1, enkele seconden nadat zijn teamgenoot Ronaldinho een strafschop miste. Klaas-Jan Huntelaar mocht het laatste kwartier invallen.