Vonk verkiest Zuid-Afrika toch boven PSV

28 maart 2006, 13:30

Hij wilde naar Zuid-Afrika, leek naar PSV te gaan, maar heeft uiteindelijk toch gekozen voor een terugkeer naar zijn vaderland: Hans Vonk vertrekt aan het einde van het seizoen niet naar PSV, maar naar Zuid-Afrika. De doelman van Ajax onderhandelt met een club uit Pretoria en wil graag betrokken worden bij de organisatie van het WK dat over vier jaar in zijn geboorteland wordt gehouden.

Vonk kon bij PSV de opvolger van Edwin Zoetebier worden. De Volendammer zoekt een club waar hij als eerste doelman aan de slag kan. Bij PSV komt hij door de aanwezigheid van Gomes nauwelijks in actie. Vonk was in het verleden jarenlang doelman van onder meer SC Heerenveen en RKC Waalwijk. Tussendoor stond hij ook nog kort onder de lat bij FC Wageningen en FC Den Bosch.

Voor PSV is de beslissing van Vonk een forse tegenvaller. Exact een week geleden liet trainer Guus Hiddink nog weten dat de transfer van de doelman naar Eindhoven vrijwel rond was. "We zijn er op enkele details na uit. Op dit moment worden die samen met zijn zaakwaarnemer ingevuld", liet de oefenmeester destijds weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen