Koeman en Rijkaard houden elkaar in balans

28 maart 2006, 22:38

Ronald Koeman en Frank Rijkaard mogen nog altijd allebei hopen op een plaats in de halve finale van de Champions League. In een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd, waarin Mark van Bommel en de Portugese doelman Moretto een hoofdrol voor zich opeisten, kwamen Benfica en FC Barcelona niet verder dan 0-0. Volgende week moet de terugwedstrijd in Barcelona beslissen welke Nederlandse trainer zich met zijn ploeg zal plaatsen voor de halve finale.

Het duel tussen Benfica en FC Barcelona was het duel tussen twee Nederlandse coaches. Ronald Koeman en Frank Rijkaard veroverden in 1988 nog samen de Europese titel met het Nederlands elftal, maar stonden dinsdag in Lissabon tegenover elkaar. In de aanloop naar de wedstrijd liet vooral Koeman geen twijfel bestaan over de vraag wie er favoriet was. "In principe spelen we tegen een betere ploeg. Ons belangrijke doel is om Barcelona van scoren af te houden", liet de voormalig oefenmeester van Ajax en Vitesse weten.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het duel bleef aantrekkelijk en de beste kansen bleven voor Barcelona. Slechts één ding was anders: na rust was doelman Moretto op geen enkel foutje meer te betrappen. Sterker nog, de sluitpost hield zijn ploeg meerdere malen op de been. De grootste kans na rust was opnieuw voor Mark van Bommel. De middenvelder, die een redelijke wedstrijd speelde, zag zijn inzet echter uit de verre hoek getikt worden door de Portugese doelman.

Uiteindelijk bleef het 0-0 en dus kreeg Ronald Koeman alsnog zijn zin. Barcelona had niet weten te scoren, waardoor Benfica nog altijd volop in de race is voor een plaats in de halve finale. De Portugezen zijn dit seizoen bovendien sterker in uitwedstrijden dan in eigen stadion, waardoor Barcelona nog vol aan de bak zal moeten om de laatste vier te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen