Oranje -17 grijpt op doelsaldo naast EK

29 maart 2006, 03:18

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar is er niet in geslaagd om het EK te bereiken. De mannen van bondscoach Ruud Kaiser hadden een monsterscore nodig om rivaal Duitsland alsnog op doelsaldo te passeren, maar slaagden niet in die opzet. Oranje won slechts met 3-1 van Noord-Ierland, terwijl de Duitsers met 4-0 wisten te winnen van Finland.

Door deze resultaten eindigde zowel Nederland als Duitsland met zeven punten uit drie wedstrijden, maar de Duitsers hebben een beter doelsaldo. Het onderlinge duel, afgelopen zondag in Gemert, eindigde in 1-1. We hebben zeven uit drie, wat wil je nog meer?", vraagt bondscoach Kaiser zich af. 

Aanvoerder Christian Supusepa legde de vinger op de zere plek. "We hebben gewoon heel veel kansen niet benut. Vooral tegen Finland hebben we het met die 1-0 laten liggen. Als we tegen Noord-Ierland met 4-0 hadden gewonnen, en Duitsland had het bij 1-0 gelaten (dat was bij rust de tussenstand) was er nog een loting mogelijk geweest, om te bepalen wie er door zou gaan", aldus de voetballer op de website van de KNVB.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen