Köln stunt tegen Stuttgart

15 augustus 2005, 02:07

Promovendus 1.FC Köln is tot dusver dé verrassing van de Bundesliga. Na op de eerste speelronde al gewonnen te hebben van Mainz, reeg het zondag verrassend VfB Stuttgart aan de zegekar. De ploeg uit de Domstad staat hierdoor gedeeld bovenaan in de Duitse competitie. Ook Werder Bremen won zondag zijn tweede competitiewedstrijd.

De zege van Köln op Stuttgart was een verrassing van formaat. Stuttgart, met Giovanni Trappatoni aan het roer, geldt immers als een outsider voor het Duitse kampioenschap. In eigen stadion had het echter geen schijn van kans tegen het sterke Köln. Door goals van Feulner en Streit (tweemaal) kwam Köln zelfs op een 0-3 voorsprong. In de slotfase bracht de ploeg van trainer Uwe Rapolder zich nog onnodig in de problemen. Nadat Stuttgart teruggekomen was tot 2-3 kreeg Köln-speler Sinkala de rode kaart. Met een man minder hield Köln echter stand tegen de Stuttgarters.

Mainz, dat vorige week verloor van Köln, bleef ook in de tweede speelronde van de Bundesliga puntloos. In eigen huis verloor de ploeg met 0-2 van Werder Bremen. Klasnic en Klose zorgden voor de doelpunten, waardoor ook Bremen na twee speelrondes zes punten verzameld heeft. Hiermee staat het samen met Köln, Bayern München, Hamburger SV en Schalke '04 aan kop in de Bundesliga.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen