Lyon positief ondanks schorsing Juninho

29 maart 2006, 14:18

Zonder sterspeler Juninho Pernambucano moet Olympique Lyon vanavond proberen om op koers te blijven voor de Champions League-finale in Parijs. De Franse topploeg neemt het in eigen stadion op tegen AC Milan en middenvelder Florent Malouda is er van overtuigd dat zijn ploeg de Italianen kan verslaan. "Ik wil niet opnieuw in het zicht van de halve finale stranden", verwijst de Fransman naar de verloren kwartfinale vorig seizoen tegen PSV.

Het ontbreken van Juninho, die in de terugwedstrijd tegen PSV zijn tweede gele kaart kreeg, is voor Lyon een forse aderlating. "Hij is iemand die wedstrijden voor ons wint", weet teamgenoot Malouda. "Het is erg jammer dat hij er vanavond niet bij is, maar we zullen zijn afwezigheid op één of andere manier moeten compenseren. Als je ver wilt komen in Europa, heb je immers meer dan elf spelers nodig."

Een jaar geleden sneuvelde Lyon in de kwartfinale van de Champions League tegen PSV, maar volgens Malouda is er sindsdien veel veranderd binnen de ploeg. "We zijn als elftal een stuk volwassener geworden. Tegen PSV merkten we dat we eigenlijk geen seconde de controle over de wedstrijd verloren en dat gaf veel vertrouwen. Op dit moment zijn we sterker dan ooit en ik ben er van overtuigd dat we ook AC Milan kunnen kloppen."

"Ik heb er genoeg van om de halve finale telkens nét niet te bereiken. Natuurlijk is AC Milan een sterke tegenstander, maar dat zegt ook niet alles. De voorgaande twee jaar riep men dat we met FC Porto en PSV gunstig geloot hadden, maar dat bleek in praktijk tegen te vallen. We weten dat we het zwaar gaan krijgen tegen Milan, maar we weten ook dat we elke tegenstander kunnen verslaan. We moeten gewoon ons eigen spelletje blijven spelen", aldus Malouda op UEFA.com.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen