Mancini eist scherpte van Inter-voorhoede

29 maart 2006, 14:50

Met mannen als Adriano, Obafemi Martins en Julio Ricardo Cruz in je selectie lijk je als ploeg verzekerd van doelpunten, maar toch kampt Inter Milaan in de aanloop naar het CL-duel met Villarreal met een heus spitsenprobleem. De ploeg scoort uiterst moeizaam en juist vanavond lijkt een doelpunt vereist om de terugwedstrijd met een gerust gevoel tegemoet te zien. Toch maakt trainer Mancini zich geen zorgen. "Mijn spitsen zijn niet uit vorm. Ze missen alleen scherpte in de afronding", aldus de Italiaan.

Inter scoorde in de laatste dertien wedstrijden twintig keer en dat is voor een topploeg bijzonder weinig. De Italiaanse ploeg mag haar defensie dankbaar zijn dat het vaak geen tegentreffers incasseert, want hierdoor wordt het gebrek aan productiviteit vaak nog gecamoufleerd door een stiekeme 1-0 overwinning. Toch steekt ook trainer Mancini het probleem niet onder stoelen of banken.

Cruciaal in het aanvalspel van Inter is de Braziliaan Adriano. De spits kan dodelijk trefzeker zijn, maar wist na de winterstop pas drie keer te scoren. Dat is te weinig, weet ook Mancini. Toch behoudt de Braziliaan voorlopig het vertrouwen van de oefenmeester. "Hij is een echte winnaar, zelfs nu zijn zelfvertrouwen even niet optimaal is. Hij heeft het in zich om zich helemaal op te laden voor een belangrijke wedstrijd, zoals vanavond."

Mancini is overigens op zijn hoede voor de tegenstander van zijn ploeg, het Spaanse Villarreal. "Men verwacht dat wij dit wel even gaan winnen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik moet lachen als ik lees dat wij dit gemakkelijk zullen gaan winnen. Villarreal is niet voor niets als eerste geëindigd in een groep met onder meer Manchester United", aldus Mancini.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen