Siem de Jong: “Bal ligt nu bij FC Twente”

15 maart 2010, 07:42   Bijgewerkt: 14 maart 2010, 23:45

Ajax greep zondag de laatste strohalm in de titelstrijd, door PSV met 4-1 te kloppen. Hierdoor zijn de Amsterdammers PSV tot op één punt genaderd, maar de lachende derde is eigenlijk FC Twente. De Tukkers wonnen vrijdag al met 3-1 van ADO Den Haag en hebben nu respectievelijk vijf en zes punten meer dan PSV en Ajax.

Ondanks de ruime zege beseft Ajax-middenvelder Siem de Jong dan ook dat zijn elftal de zaak niet in eigen hand heeft. Alleen als FC Twente en ook PSV de komende weken steken laten vallen, kunnen de Amsterdammers nog kampioen worden.

{image-old[40596][right-half][]}“De bal ligt nu bij FC Twente”, zei De Jong, die tegen PSV de belangrijke 1-0 maakte, tegen FCUpdate.nl. “Als zij hun wedstrijden blijven winnen, wordt het voor ons een heel moeilijk verhaal. Wij kunnen zelf maar één ding doen, en dat is elke week drie punten blijven pakken. Dan zien we vanzelf waar het schip strandt.”

Cruciaal in de titelstrijd wordt vermoedelijk de confrontatie tussen PSV en FC Twente, komende zaterdagavond in Eindhoven. Om de Tukkers weer enigszins in het vizier te krijgen, is het voor Ajax belangrijk dat de ploeg uit Enschede punten morst in het Philips Stadion. “We moeten afwachten wat er volgende week gebeurt, FC Twente mag eigenlijk niet winnen. Maar één ding is zeker: door onze overwinning op PSV hebben we de titelstrijd nog spannender gemaakt, dan het al was.”

Ajax zelf gaat volgende week op bezoek bij RKC Waalwijk. In de resterende weken van de competitie speelt FC Twente nog tegen teams als Feyenoord, AZ en NAC Breda, terwijl Ajax eigenlijk louter teams uit het rechterrijtje treft. Van de huidige teams in de top-negen stuiten de Amsterdammers alleen nog op FC Groningen en Heracles.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen