Sint Truiden en Kortrijk naar Belgische play-offs

Ger
14 maart 2010, 22:27   Bijgewerkt: 15 maart 2010, 15:48

Sint Truiden en Kortrijk hebben zich zondag geplaatst voor de play-offs om de Belgische voetbaltitel. In de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie wonnen beide clubs, waardoor zij zich voegden bij Anderlecht, Club Brugge en AA Gent, die al zeker waren. De zesde deelnemer wordt op de laatste wedstrijddag bekend.

Zulte-Waregem hield concurrent Standard Luik op 1-1 en neemt nu de zesde plek in. Teddy Chevalier zette de thuisclub al na twee minuten op voorsprong. Axel Witsel maakte in de slotfase gelijk na een indraaiende vrije trap van ex-AZ-speler Sebastien Pocognoli. Daardoor behield Standard een kans op de play-offs. De achterstand op Zulte-Waregem bleef twee punten.

Sint Truiden versloeg zondag Germinal Beerschot met 2-0 door doelpunten van Ibrahim Sidibe en Hervé Onana. Het verschil werd pas in de slotfase gemaakt. Kortrijk was veel sneller klaar met Lokeren. Halverwege leidde de thuisclub al met 3-1, tevens de eindstand, door treffers van Sawaneh Ibou (2) en Davy de Beule. Namens de bezoekers scoorde Ivan Leko vlak voor rust tegen.

Anderlecht won zonder zich in te spannen met 2-0 van Racing Genk. Romelu Lukaku en Tom de Sutter scoorden na rust. De formatie uit Brussel heeft 12 punten voorsprong op nummer twee Club Brugge, dat Roeselare met 1-0 versloeg. Dorge Kouemaha werd acht minuten voor tijd de matchwinner. Hij kopte een voorzet van Joseph Akpala binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen