Geen doelpunten bij Olympique Lyon- AC Milan

29 maart 2006, 22:44

Zonder Juninho Pernambucano wist Olympique Lyon in eigen stadion niet te scoren tegen AC Milan. De Italianen kregen voor rust de beste kansen, maar vonden steeds Lyon-doelman Gregory Coupet op hun weg. Na rust nam de druk van de thuisploeg toe, zonder dat AC Milan echt in de problemen kwam. Zelf werden de Italianen ook nauwelijks nog gevaarlijk, waardoor er na afloop een terechte 0-0 op het scorebord stond.

Beide ploegen gingen als poulewinnaar door naar de knock-out fase. Olympique Lyon rekende in de achtste finales af met PSV. Na een 0-1 overwinning in Eindhoven werd het in de tweede ontmoeting overtuigend 4-0 voor de Fransen. AC Milan trof Bayern Munchen in diezelfde ronde en ook daar was de tweede ontmoeting beslissend. AC Milan won in San Siro zonder moeite met 4-1.

Pas na deze openingsstorm van AC Milan begon Lyon zich in de wedstrijd te knokken en trok de ploeg van coach Gérard Houllier het initiatief naar zich toe. Dichterbij dan een doorstuiterende vrije trap van Benoit Pedretti kwam de thuisploeg echter niet. Op slag van rust kreeg Shevchenko dé kans om de wedstrijd open te breken na een slimme actie, maar de Oekraïnse spits schoot de bal recht op Coupet.

Langzaam maar zeker werd duidelijk dat geen van beide ploegen van plan was risico's te nemen om een goal af te dwingen en dus sukkelde de wedstrijd naar het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Konrad Plautz.

Volgende week in San Siro kan AC Milan zich voor de derde keer in vier seizoenen Champions League plaatsen voor de halve finales. Olympique Lyon kan dan weer beschikken over sterspeler Juninho, maar zal het moeten doen zonder Tiago. De middenvelder kreeg in de laatste seconden een domme gele kaart, waardoor hij geschorst moet toekijken in Milaan.