'Competitie in Servië-Montenegro corrupt'

30 maart 2006, 12:12

Dat er in de wandengangen gefluisterd wordt dat bepaalde competities corrupt zijn, is niets nieuws. Dat een voorzitter van een nationale voetbalbond echter toegeeft dat zijn eigen competitie afgesproken werk is, wel. Dejan Savicevic, voorzitter van de voetbalbond van Servië-Montenegro, was donderdag in een interview met een lokaal televisiestation echter duidelijk. "Onze competitie is een ramp".

Het manipuleren van voetbalwedstrijden in de competitie is al jaren aan de gang, zei de voormalig voetballer van AC Milan. Hij gaf toe dat hij in de jaren tachtig zelf ook heeft gevoetbald bij een club waar hij vantevoren wist wat de uitslag moest worden. "Tegenwoordig wordt bij dertig van de vijftig wedstrijden gesjoemeld".

Savicevic weigerde in het interview namen van personen en clubs te noemen. Uit angst voor represailles. Want de huidige voetbalbobo weet ook te melden dat het voetbal in de greep is van een gewelddadige maffia. Hij verwees naar de moord op Bata Bulatovic twee jaar geleden. De toenmalige secretaris van de Servische voetbalbond werd op klaarlichte dag door een gemaskerde man doodgeschoten in het centrum van Belgrado.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen