Ajax haalt De Mul terug naar Amsterdam

30 maart 2006, 16:47

Tom de Mul maakt vanaf volgend seizoen weer deel uit van de selectie van Ajax. De Belgische rechtsbuiten speelt dit seizoen op huurbasis bij Vitesse, maar heeft in een gesprek met de Amsterdamse clubleiding te horen gekregen dat hij na de zomer weer eens kans krijgt in de Arena. "Tom heeft zich bij Vitesse goed ontwikkeld'', legt technisch directeur Martin van Geel uit.

De 20-jarige De Mul maakte in januari 2004 al zijn debuut bij Ajax, maar slaagde er nooit in om een vaste plaats in het elftal te veroveren. Om hem wekelijks aan spelen toe te laten komen, besloot Ajax om De Mul dit seizoen te verhuren aan Vitesse. In Arnhem maakt De Mul een prima indruk en scoorde hij in 23 wedstrijden twee doelpunten.

Volgens Van Geel is De Mul in Arnhem een betere voetballer geworden, ondanks het feit dat hij door blessureleed niet zo vaak heeft gespeeld als hij gehoopt had. "Ook mentaal is Tom nu sterker; hij is volwassener geworden. Het is jammer dat hij bij Vitesse niet nog vaker heeft gespeeld, maar we verwachten dat hij een volwaardig lid van de eerste selectie zal worden, die de concurrentiestrijd voor de positie van rechtsbuiten kan aangaan", aldus Van Geel op de website van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen