Castaignos: "Wat een beesten achterin bij Twente"

25 maart 2010, 15:48   Bijgewerkt: 25 maart 2010, 17:24

Toen hij tegen FC Twente zijn plekje in de punt van de aanval innam, keek Luc Castaignos eens naar Douglas Franco Teixeira, één van zijn directe tegenstanders. “Zo”, dacht de pas 17-jarige aanvaller van Feyenoord, “jij bent groot.”

Tegen FC Twente begon Castaignos voor het eerst in de basis bij Feyenoord. Eerder dit seizoen viel hij al een paar keer in, maar tegen de Tukkers werd hij echt in het diepe gegooid. Dat was even wennen, geeft hij toe aan FCUpdate.nl. “De eerste helft speelde ik niet best. Het was loodzwaar, zeker tegen die twee beesten die bij FC Twente achterin staan”, verwijst hij naar Douglas en diens collega Peter Wisgerhof. “Douglas is enorm groot en sterk, Wisgerhof speelt op zijn ervaring. In de eerste helft speelde ik in m'n eentje tegen die twee beesten, dat valt niet mee.”

Toen hij na de rust voorin gezelschap kreeg van Roy Makaay, ging het allemaal wat beter. “Daardoor konden we beter druk zetten op de verdediging van FC Twente. Dat we nog wonnen en het hele stadion mijn naam scandeerde toen ik een paar minuten voor tijd gewisseld werd, was natuurlijk fantastisch. Een droom.”

Met resultaat, want tegen FC Twente liet Castaignos zien dat Feyenoord veel plezier aan hem kan beleven. Hij speelde prima en Stefan de Vrij, zijn voormalig teamgenoot in de junioren, behoorde tot de uitblinkers. “Mooi om te zien waar Stefan en ik nu staan”, glimlacht Castaignos. “Een tijdje geleden liepen we samen langs de Kuip, op weg naar de tram. Wat zou het toch mooi zijn om in die Kuip te spelen, dachten we dan. En nu stonden we samen in de basis in de halve finale tegen Twente.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen