Du Chatinier: "FC Utrecht moet ballen tonen"

26 maart 2010, 15:59   Bijgewerkt: 26 maart 2010, 16:06

Sander Keller mist dit weekend de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. De centrumverdediger is ziek en zijn plek in de selectie wordt ingenomen door Francis Dickoh. Of Jacob Lensky mee kan spelen, is nog onzeker. De geboren Canadees heeft last van zijn kuit en ondergaat zaterdag een laatste test.

FC Utrecht won de laatste drie duels, terwijl RKC juist aan een slechte serie bezig is. Coach Ton du Chatinier waakt daarom voor onderschatting. "Ik hoorde van de week iemand zeggen: 'appeltje-eitje 5-0'. Maar het wordt gewoon een lastige wedstrijd. RKC heeft veel wedstrijden met een klein verschil verloren. Veel clubs in de Eredivisie zouden blij zijn met een voorhoede als zij. Wij hebben respect voor de tegenstander. Maar we zijn het ook aan onze stand verplicht deze wedstrijd te winnen. We moeten leren om met de druk om te gaan. Het team moet ballen tonen", stelt hij.

Als FC Utrecht wint, blijft het meedoen in de strijd om de vijfde plaats. Dat is het doel, benadrukt Du Chatinier op de officiële website van zijn club. "Dan zijn we direct geplaatst voor de Europa League en zijn we op 2 mei al klaar. Ik merk ook dat die vijfde plaats leeft in de groep. We hebben het bovendien zelf in handen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen