Basel en Sevilla op drempel van halve finale

31 maart 2006, 00:00

Niet Middlesbrough, maar FC Basel lijkt zich te gaan plaatsen voor de halve finale van de UEFA Cup. De Zwitsers wonnen de eerste ontmoeting in eigen stadion met 2-0, waardoor de Britten een klein wonder nodig hebben om de volgende ronde te bereiken. Naast Basel is ook Sevilla dicht bij de laatste vier. De Spanjaarden wonnen met 4-1 van Zenit St. Petersburg.

Basel scoorde in de slotfase van de eerste helft, via Delgado en Degen. Voormalig FC Twente-verdediger Majstorovic speelde bij de thuisclub in de basis en kreeg geel. Bij Middlesbrough mocht de Nederlandse aanvaller Jerrel Hasselbaink beginnen, maar hij werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Seville won met 4-1 van Zenit Sint Petersburg uit Rusland. Saviola scoorde twee keer, Marti en Adriano maakten de andere Spaanse treffers. Kerzakov scoorde tegen, Arsjavin (Zenit) kreeg rood.

Eerder op de avond won Schalke met 1-3 bij Levski Sofia en eindigde de Roemeense derby tussen Steaua en Rapid Boekarest in 1-1. Hierdoor lijken FC Basel, Sevilla en Schalke '04 zeker van een plaats in de halve finale. Steaua en Rapid zullen in de tweede onderlinge ontmoeting moeten uitmaken welke Roemeense club zich bij dit drietal zal voegen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen