Munsterman: "Marko staat hier onder contract"

31 maart 2010, 17:56

Marko Arnautovic moet na het seizoen gewoon terugkeren bij FC Twente, tenzij hij in de resterende weken in vijf officiële wedstrijden minimaal een half uur speelt. Eerder gaf de Oostenrijkse aanvaller aan helemaal geen oren te hebben naar een comeback in de Grolsch Veste, maar van preses Joop Munsterman moet hij toch terugkomen.

“Marko is verhuurd aan Inter en komt aan na afloop van het seizoen terug”, vertelt Munsterman in Sportweek. “En hij roept dat hij dat niet wil, maar wat moet-ie dan? Hij is van ons, hij staat hier onder contract, dus als-ie niet terugkeert, is-ie persona non-grata. Voetbalt-ie niet. Nergens, dus, voor de rest van zijn leven. Dat beseft hij geloof ik zelf nog niet helemaal. Boystalk.”

Rob Groener, die de belangen van Arnautovic behartigt, laat weten dat zijn cliënt wel terug moet keren naar de huidige koploper in de Eredivisie als hij geen nieuwe ploeg vindt. “Hij keert liever niet terug, Marko hoopt voor die tijd een nieuwe club te hebben gevonden, maar als dat niet lukt, zal hij zich inderdaad aan de wet moeten houden en tijdelijk terug moeten”, concludeert Groener, die eraan toevoegt dat Arnautovic in de belangstelling staat van een aantal buitenlandse clubs, onder meer uit Duitsland en Engeland. “Hier en daar is al wat concreet, maar ik durf niet te zeggen hoe lang het nog zal duren voordat hij een nieuwe club vindt. Ik heb er niet zo veel twijfels over dat het zover komt”, gaat Groener verder.

Dat de kans dat Arnautovic ooit nog wedstrijden voor Twente zal spelen, is nihil. “Het boek Twente is voor hem gesloten.” Ook heeft het er alle schijn van dat Arnautovic (20) niet meer in de Serie A zal spelen. “Dat land is hem niet zo goed bevallen. Daar zijn een heleboel redenen voor, waarover ik niet zal uitwijden”, besluit Groener.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen