Blind wil niet doemdenken

31 maart 2006, 14:54

Voor Ajax breekt een cruciaal weekend aan. De Amsterdammers moeten zelf op bezoek bij Roda JC, terwijl FC Utrecht in eigen stadion RKC Waalwijk ontvangt. Bovendien hijgen Heerenveen en Groningen in de nek van Ajax, dat momenteel vijfde staat. Puntenverlies in Kerkrade zou dan ook wel eens cruciaal kunnen zijn in de race om een plaats bij de top-vijf, weet ook Ajax-trainer Danny Blind.

Blind verwacht in Kerkrade, waar hij nog altijd geen beroep kan doen op de geblesseerden Grygera, Sneijder, Heitinga, Pienaar en Emanuelson, een zware wedstrijd. "De uitwedstrijd tegen Roda JC is traditoneel lastig. Nu zit er ook nog iets aan vast, gezien de bekerwedstrijd. Dat moeten we ons realiseren. Roda JC zal het ons moeilijk maken. Dat geeft niet, maar we moeten wel zorgen dat we aan de goede kant van de score blijven. Zij zullen de grenzen opzoeken en het is aan de mensen die er over gaan te bepalen waar die liggen", zegt Blind op de website van Ajax.

Ondanks de grote belangen die op het spel staan, blijft Blind kalm. "Ik heb altijd vertrouwen in elke wedstrijd, in elke fase. Ik ga niet doemdenken. Wij krijgen nog lastige ploegen maar dat geldt voor alle anderen die strijden voor de play-offs ook. Ik vind niet dat er extra druk bij komt. Die is er altijd wel. Druk kan ook goed zijn en gezond. Het kan het beste in de mensen boven halen."

Overigens heeft de oefenmeester goede hoop dat hij binnenkort weer kan beschikken over de geblesseerden Heitinga en Sneijder. "Heitinga zal volgende week weer bij de groep trainen. Nu mag hij nog geen contact hebben. Sneijder doet grote gedeelten van de training al mee en dat breiden we per dag uit. We hebben ons geen richtlijn opgesteld, maar het zal gaan om de laatste twee, drie wedstrijden. Pienaar, Grygera en Emanuelson zijn nog iets minder ver in hun revalidatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen